Cruise tips

Cruise tips

24 May 2019

Zin om een eerste cruisevakantie te boeken? Wat moet u meenemen op cruise? Een tikkeltje nerveus of onzeker of een cruisereis wel echt bij u past? Wij geven u graag ons beste cruise tips & tricks mee, zodat u perfect weet wat u mag verwachten. 

Bent u benieuwd naar een droomreis op zee, maar houdt u de boot voorlopig nog af? Vreest u dat een cruise vakantie niet bij u past of voldoet aan uw wensen? Lux gooit met veel plezier al uw vooroordelen over boord!

1 | Cruisen, dat is iets voor oude mensen

Toch niet! Hoewel er cruises zijn waar het tempo iets lager ligt en de gemiddelde leeftijd iets hoger, is dit cliché zeker niet de norm. Maak kennis met cruisen anno 2019: fitnessen of golfen aan boord? Check! Aanleggen bij zonsopgang voor een magische trektocht door de Amazone? Nog beter! Hijs de zeilen en strek de benen: een actieve cruise of expeditiecruise richt zich specifiek op een jong doelpubliek en stilt uw honger naar avontuur. 

2 | We zitten vast op een schip

Eén ding is zeker: een cruiseschip is méér dan een drijvend vakantieresort. Met Lux ontdekt u in een mum van tijd een uitgebreide selectie van magnifieke cruise bestemmingen. De sfeer opsnuiven in een bruisende havenstad of zalig genieten van de plaatselijke natuur? Yes please! Door mee te varen met kleine moderne schepen komt u nu nóg dichter bij het levendig stadscentrum. Varen, aanmeren en op ontdekking! 

3 | Cruisen is een stijve bedoening

Luxe reizen kunnen ook zonder pak en das. Houdt u van glamoureuze formal nights of gaat u voor stijlvol casual? Kies de cruise die op uw lijf geschreven is en draag elke dag uw favoriete vakantiekleding. Cruisen doet u in stijl maar u mag gerust uzelf zijn!

4 | Luxe cruises zijn niet voor kinderen

Een luxe familievakantie op zee om nooit meer te vergeten? Uitstekend idee! Lux combineert smaakvol en luxueus reizen met speelplezier voor de allerkleinsten. Terwijl u en uw partner volledig ontspannen in een elegant kader, ontdekt uw kroost de geanimeerde Kids Club. Of wat dacht u van georganiseerde themaspelen waarbij uw kinderen helemaal opgaan in hun fantasiewereld? Vrees niet voor verveling aan boord en boek een prachtige family room. 

5 | Van cruisen wordt u zeeziek

Krijgt u al knikkende knieën bij het idee dat u binnenkort aan boord stapt van een cruiseschip? Think again! De meeste schepen zijn zodanig gestabiliseerd dat u niet merkt dat u aan het varen bent. Opstappen en genieten is de boodschap! 

6 | Het eten aan boord is grootkeuken

Zeker niet! Dat culinair genieten één van de belangrijkste ingrediënten is voor een ultiem vakantiegevoel, weten we bij Lux maar al te goed. Geen rumoerige eetzalen of smakeloze grootkeuken: wij kruiden uw cruise met fijne restaurants en verrukkelijke gerechten van de bovenste plank. Genieten van de klassieke keuken met een glas rode wijn of op culinaire ontdekkingstocht in Oosterse sferen? Klink met een heerlijk glaasje bubbels, prikkel uw smaakpapillen en geniet van een fantastische lunch of diner met zicht op zee. 

7 | Cruisen, dat is heel veel volk

Geen zin in lange rijen aan het ontbijt of koplopen op het dek? Wij ook niet. Bij Lux gaan we voor een maximaal gevoel van ruimte, licht, zeezicht én elegante verfijning. Daarom kiezen we bewust voor het luxesegment van small en mid-size luxeschepen en yachts. Evenveel passagiers dan bemanning aan boord? Zo hebben wij het graag!

8 | Overnachten in kleine kamertjes?

Lux biedt bewust luxe cruises aan en kiest zorgvuldig rederijen die hun gasten aan boord verwennen. Kleine kajuiten? No way! Wij gaan voor mooie luxe suites met privébalkon zodat u bij het uitvaren kan genieten van een panoramisch uitzicht terwijl u nipt van uw glaasje champagne. Ontdek ons aanbod luxe suites aan boord en u zal versteld staan! 

Helemaal overtuigd? LUX stippelt graag uw cruisevakantie uit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x